Новини от област Стара Загора и България

Украински бежанци ще се настаняват безвъзмездно в ММЦ - Стара Загора

Украински бежанци ще се настаняват безвъзмездно в ММЦ - Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

С 43 гласа „За“ общинските съветници в Стара Загора подкрепиха предложението за предоставяне базата на Международен младежки център – Стара Загора, която се намира на бул. „Княз Александър Батенберг“ № 19 в областния град, при необходимост за безвъзмездно настаняване на украински граждани. Това решение беше взето по време на днешното извънредно заседание на местния парламент.

Одобрено беше и предоставяне на дарение в полза на ПФК Берое в размер на 740 000 лева. Волята на дарителя – община Стара Загора е средствата да бъдат използвани за продължаване съществуването на клуба, а именно представителен футболен отбор и детско-юношеска школа.

Вносителят на предложението за дарение в полза на ПФК „Берое“ –кметът Живко Тодоров припомни, че Община Стара Загора приключи бюджетната 2021 г. с около 5% повече собствени приходи от планираните, което дава възможност за подобно решение.
В началото на днешното заседание беше прочетена декларация от Народен съюз относно войната в Украйна и последствията за българските граждани. В зала „П.Р.Славейков“ беше поставена кутия за дарения в помощ на граждани, засегнати от кризата между Украйна и Русия, предоставена от Български червен кръст“.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество