Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Ротариакт с дарителска кампания на 8 март срещу репродуктивните проблеми

Ротариакт с дарителска кампания на 8 март срещу репродуктивните проблеми
Divident.€U Divident.€U

По случай Международния ден на жената 8 март от Ротаракт – клуб Стара Загора, съвместно с Община Стара Загора и Фондация “Искам бебе”, организират ежегодната си кампания “С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”.

На 8 март пред Община Стара Загора инициаторите ще разположат свой щанд до "Гъбата" на пешеходната зона. Там членовете на Ротариакт ще подаряват цветя на всички дами, а минувачите от своя страна, ще имат възможност да подкрепят инициативата им за осигуряване на инвитро процедури за семейство с репродуктивни проблеми чрез малки и големи дарения.

"През изминалата година чрез нашата инициативата, се събраха средства в размер на 5 222 лева. С тяхната помощ, една двойка от Стара Загора, избрана на случаен принцип беше подпомогната да сбъдне своята мечта и да увеличат своето семейство с най-малко още един член.

Поради големия миналогодишен интерес, който бе проявен от страна на бизнеса и голямата подкрепа в инициативата, тази година бе взето решение от Ротаракт клуб Стара Загора да предложи алтернативни възможности за подпомагане на инициативата. Затова дарения този път могат да се правят и няколко дни преди Деня на жената. 

По официални данни двойките с репродуктивни проблеми в България са над 145 000, като се смята, че всяка шеста двойка има проблем със зачеването. А след последното преброяване в страна се установи, че населението на Република България е намаляло с над 800 000 души.

Помогнете ни в борбата с тези статистики, като се включите в нашата прекрасна инициатива и бъдете част от причината едно българско семейство да сбъдне своите мечти, призовават от Ротариакт Стара Загора.

Всички събрани средства от кампанията ще бъдат дарени на Фондация “Искам бебе”, която подпомага двойки, борещи се с проблемите при зачеване. Сметката, по която можете да дарите средства е следната – IBAN: BG79RZBB91551013640696, с титуляр: Ротаракт клуб Стара Загора.

За повече информация прилагаме линк към събитието: https://www.facebook.com/events/1361852124263422?ref=newsfeed

За допълнителни въпроси можете да се свържете с Християн Стоев на телефон 0899 925 108.

Коментари към новината

Още новини от Общество