Новини от област Стара Загора и България

92 улични камери ще респектират битовата престъпност в община Мъглиж

12052 18/02/2022 10:34 Общество Стара Загора
92 улични камери ще респектират битовата престъпност в община Мъглиж
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

92 камери с висока резолюция ще бъдат монтирани в рискови точки на град Мъглиж, село Ягода и частично в село Тулово. Камерите ще осигурят непрекъснато видеонаблюдение във всяка част на денонощието.

За целта от община Мъглиж заедно с местното полицейско управление са разработили работна карта, която да гарантира ефективна превенция на конвенционалната битова престъпност, съобщи кметът д-р Душо Гавазов.

Денонощното видеонаблюдение ще даде възможност на полицейските екипи за бърза реакция при всеки опит за извършване на посегателство над чуждо имущество или на престъпрение от друг характер.

Въпреки високите сметки за ток, община Мъглиж категорично реши да не спира уличното осветление именно заради опасността от нарастване на битовата престъпност, обясни Душо Гавазов.

"Няма оправдание за кмет, общински екип, Общински съвет и държава, ако допуснат компромис с основния принцип на местната власт - опазване на здравето и живота на хората. Отдавна е дошло времето да приключим с разни стратегии и програмни документи, съществуващи единствено на хартия, и да се обърнем към реалните проблеми", поосочи кметът на Мъглиж.

"С подобни инвестиции ще се опитаме да бъдем адекватни на понякога неприятните изненади, които заобикалящата ни действителност ни поднася. Никой не може и не трябва да потъпква Закона и неоспоримото право на всеки човек да живее достойно, в условия на лична и семейна неприкосновеност", категоричен е Д-р Гавазов.

Коментари към новината

Още новини от Общество