Новини от област Стара Загора и България

Продължава приемът на документи по общинската програма "Инвитро" в Казанлък

631 11/02/2022 15:48 Общество България
Продължава приемът на документи по общинската програма Инвитро в Казанлък
Divident.€U Divident.€U

Критериите на програмата остават непроменени


Приемът на документи за финансово подпомагане на нуждаещи се двойки от процедури “Инвитро“ е в ход. “И през 2022 г. ще продължим социалната си политика и в частност финансовата подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми. За мен това е кауза, която си заслужава всеки отделен лев. Да видиш радостта в очите на родителите, да се срещнеш с децата, на които по някакъв начин си помогнал да се появят на бял свят, е безценно”, заяви кметът на Казанлък Галина Стоянова, по чиято идея вече девета година Общината ще е в помощ на двойки с репродуктивни проблеми.

“От програма “Инвитро“ през изминалите осем години са се възползвали 95 двойки и се радваме на 22 родени бебенца”, съобщи кметът Стоянова и поясни, че предстои обявяването на крайния срок за набиране на документи на кандидатстващи лица след приемането на общинския бюджет за 2022 г. В него и през текущата година са предвидени 30 000 лева за „Инвитро“. Документите могат да бъдат подавани в Центъра за услуги и информация на гражданите от 8:30 до 17:30 ч., всеки работен ден.

Критериите на Програмата обхващат семейства и лица, живеещи на семейни начала, с репродуктивни проблеми на територията на общината:

• Кандидатите да са български граждани, притежаващи постоянен и настоящ адрес на територията на Община Казанлък през последните пет години. При двойките във фактическо съжителство и при семействата на това условие следва да отговаря поне единият от кандидатите;
• Кандидатите да нямат задължения към Община Казанлък;
• Кандидатите да са с непрекъснати здравно-осигурителни права;
• Да не са поставени под запрещение или криминално проявени;
• Да е налице доказан стерилитет /независимо с женски и/или с мъжки фактор/, лечим единствено с методите на АРТ и по-конкретно IVF или ICSI.

Подробности за кандидатстсване могат да бъдат разгледани в секция „Обяви и съобщения“: https://www.kazanlak.bg/page-9670.html

 

Коментари към новината

Още новини от Общество