Новини от област Стара Загора и България

С писмо до здравния министър

Кмет и председател на ОбС отново поискаха сградата на АГ комплекса в Стара Загора

Кмет и председател на ОбС отново поискаха сградата на АГ комплекса в Стара Загора
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров и председателят на Общинския съвет Мария Динева изпратиха официално съвместно писмо до министъра на здравеопазването проф. д-р Асена Сербезова с искане сградата на бившия АГ комплекс в Стара Загора да бъде прехвърлена като собственост на община Стара Загора.

Предложението беше отправяно и до двама предишни министри на здравеопазването, които обещаваха да разгледат проблема, но той така и остана нерешен и сградата на АГ комплекса в центъра на Стара Загора продължава да се руши. Тя е собственост на УМБАЛ "Проф. д-р Ст.Киркович". Идеята на общината е собствеността на сградата да бъде заменена срещу натрупаните от страна на болницата неплатени такси и други задължения.

Замисълът на старозагорското кметство и Общински съвет е сградата на АГ комплекса да бъде реконструирана в общ медицински център за доболнична помощ.

Ето какво написа в личния си профил във фейсбук преди минути кметът Живко Тодоров:

"Здравейте, приятели! Заедно с Мария Динева - председател на общинския съвет в Стара Загора, изпратихме писмо до министъра на здравеопазването. С това писмо искаме сградата на бившето вече АГ, която от няколко години е оставена на произвола на съдбата и се руши, да бъде прехвърлена в собственост на общината(възмездно или безвъзмездно). Плановете ни са да изградим в нея модерен общински център за доболнична помощ. Да се надяваме, че ще имаме разбиране от правителството по тази тема."

Коментари към новината

Още новини от Общество