Новини от област Стара Загора и България

Мними "чиновници" мамят земеделски производители по телефона

292 14/01/2020 16:00 Агро Земеделие
Мними чиновници мамят земеделски производители по телефона
Divident.€U Divident.€U

От началото на 2020 година върви нов вид телефонна измама сред земеделските производители. Измамниците звънят на мобилните телефони на стопаните и се представят за служители на Държавен фонд „Земеделие“. Заблуждават ги, че срещу 120 лв. ще им бъде възобновена регистрацията като земеделски производители, която им била служебно прекратена. Чрез куриерска пратка лицето щяло да получи необходимите документи, като заплати исканата сума за „услугата“.

ДФ „Земеделие“ припомня, че регистрацията за земеделски производители е безплатна. В тази връзка ръководството на фонда призова всички земеделски стопани да бъдат бдителни и при съмнения за измами да сигнализират както ДФЗ, така и органите на МВР.

Сигналите за новия вид ало - измами са постъпили на горещата линия на Държавен фонд „Земеделие“.

Сигнали за корупция, незаконни или неправомерни действия или бездействия на длъжностни лица от администрацията на ДФ „Земеделие" могат да се подават в писмен или електронен вид и постъпват в Централно управление на Фонда, чрез регистриране в деловодната система на ЦУ или ОД на ДФ „Земеделие“, по електронна поща на адрес signali@dfz.bgх или на телефон 0700-106-16.

Коментари към новината

Още новини от Агро