Новини от област Стара Загора и България

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ зарадва с коледни подаръци стотици деца в нужда

3795 20/12/2021 11:52 Общество България
ТЕЦ  КонтурГлобал Марица Изток 3  зарадва с коледни подаръци стотици деца в нужда
Divident.€U Divident.€U

Компанията дари празнично настроение на 218 малчугани от пет институции в региона на Стара Загора

В навечерието на най-светлите християнски празници ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ осигури персонални подаръци на 218 малчугани и юноши в пет социални организации в Стара Загора и Гълъбово.

Служители на компанията лично опаковаха и отнесоха подаръците в Дневния център за деца и младежи с увреждания в град Гълъбово, в Центрове за настаняване на деца и младежи, лишени от родителска грижа, Кризисен център „Самарянска къща“, който приютява деца и жени, жертви на насилие, както и във Фондация „Мисия Криле“ в Стара Загора.

„За съжаление, не всички деца имат уютен дом и камина, пред която да очакват идването на Дядо Коледа. Затова всяка година в нашата компания се стремим да създадем поне малко празнично настроение и енергия на малчуганите, които са в неравностойно положение или лишени от семейна грижа. Няма по-голяма награда и удовлетворение от усмивките по детските лица“, разказва Надя Синигерска – Бохорова, мениджър "Комуникации и КСО“ в компанията.

Подаръците са съобразени с нуждите на децата и са предварително обсъдени с ръководителите на организациите. За по-малките те включват козметичен комплект в раничка и плюшена играчка с лакомства, а за младежите над 13-годишна възраст – козметични комплекти и лакомства. В допълнение тази година ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ осигури и 100 спални комплекта на тези от организациите, в които децата и живеят.

Компанията се нарежда сред най-големите работодатели и най-щедрите дарители в района на Стара Загора и Гълъбово, където е базирана топлоелектрическата й централа. През последните години „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е отделила почти 5 милиона лева за проекти в полза на обществото. Основната част от средствата се насочват за помощ на местните общности.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда. Централата произвежда средно 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда и безопасността на труда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).

Коментари към новината

Още новини от Общество