Новини от област Стара Загора и България

Първи сняг в Старозагорско, шофирайте внимателно

Първи сняг в Старозагорско, шофирайте внимателно
Divident.€U Divident.€U

Сняг вали на двата прохода „Шипка“ и „Република“, както и в района на Павел баня, Гурково, Мъглиж и Ягода, съобщи за Divident.EU дежурен Областно пътно управление – Иван Иванов. Работят машини за почистване навсякъде, допълва той и призовава шофьорите да бъдат по-внимателни на пътя. Опасността се провокира и от силния вятър в регион Стара Загора, както и в останалите региони на страната. Има опасност от падане на клони и препречване на пътя.

Жълт код от е обявен на 19 области на страната. Силни пориви на вятъра се очакват в: Монтана, Видин, Враца, Плевен, София област, София град, Перник, Пазарджик, Пловдив, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Бургас и Сливен.

Очаква се подобрение на времето през утрешния ден. В сряда времето ще остане прохладно и ветровито, но без валежи и с разкъсана облачност. Сутринта ще е студена с температури от нула до към минус 5 градуса. В четвъртък слънцето ще е по-щедро и през деня ще се стопли, а в петък се очакват температури и над 15 градуса.
Към края на седмицата ще премине студен фронт с ново захлаждане и валежи предимно от дъжд и сняг по планините.

Коментари към новината

Още новини от Общество