Новини от област Стара Загора и България

Пътни полицаи от Стара Загора почетоха паметта на загиналите в катастрофи

Пътни полицаи от Стара Загора почетоха паметта на загиналите в катастрофи
Divident.€U Divident.€U

В храм „Свето Въведение Богородично“ в Стара Загора днес беше отслужена панахида за загиналите в пътнотранспортни произшествия. Освен Ден на християнското семейство, 21 ноември е Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Свещеници при храм „Свето Въведение Богородично“ в град Стара Загора отслужиха панахида за загиналите и отправиха молитви за съхраняване живота на ранените в инциденти на пътя. На панихидата присъстваха и служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Стара Загора, които също запалиха по свещ в памет на жертвите на пътя.

Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия се отбелязва в третата неделя на ноември с решение от 26 октомври 2005 г. на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации.

Кампанията „Безопасно шофиране през зимата“ е част от акция „Зима“ и се провежда в периода 21 – 30 ноември 2021 г. Тя е насочена към водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на ППС и поведението на водачите спрямо пешеходците. Пътните полицаи ще насочат контрола над техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи.

Коментари към новината

Още новини от Общество