Новини от област Стара Загора и България

Наградиха 64 служители на ОДМВР за професионалния празник на полицията

комисар Николай Колев
Наградиха 64 служители на ОДМВР за професионалния празник на полицията
Divident.€U Divident.€U

По повод професионалния празник на българската полиция – 8 ноември – са наградени 64 служители ОДМВР-Стара Загора. С “писмена похвала” от главния секретар на МВР за постигнати високи и трайни резултати в служебната дейност, проявен съществен принос при провеждането на оперативно-издирвателни мероприятия за противодействие на престъпления по линия „Акцизи-тютюн и тютюневи изделия“ и „Акцизи-спирт и спиртни напитки“, довели до разкриване на множество престъпления, е награден инспектор Стоян Димитров, разузнавач IV степен в група „Противодействие на престъпления във финансово-кредитната система“ на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР- Стара Загора. С “писмена похвала” от Директора на ОДМВР-Стара Загора са наградени 63 служители от различни структурни звена на ОДМВР-Стара Загора .

Честването на 8 ноевмри, като професионален празник на българските полицаи е въведено през 1924 г. по инициатива на Софийския градоначалник - о.з. подполковник Георги Кисьов.
С телеграма № 7932 от 24-ти септември 1924 година, министър Русев нарежда на столичния градоначалник и окръжните управители: “За патронен празник на цялата полиция в царството се определя Св. Архангел Михаил - 21-ви ноември / 8-ми ноември - нов стил/”.
Така 8-ми ноември е честван тържествено като патронен празник на полицията от 1924 до 1943 г. С решение на Министерския съвет, традицията 8-ми ноември да се чества като професионален празник на българската полиция е възстановена през 1998 г.

Директорът на ОДМВР – Стара Загора – старши комисар Николай Колев се обърна към колегите си по случай професионалния им празник с думите:
„Поздравявам Ви по повод празника на българската полиция - 8 ноември!
Днешният ден е отличен повод да Ви благодаря за професионализма, отдадеността и отговорността, които ежедневно проявявате, за да осигурите спокойствието на хората!
От сърце Ви желая да сте здрави и да реализирате и най-смелите си стремежи!

 

Коментари към новината

Още новини от Общество