Новини от област Стара Загора и България

В Казанлък

Предстои кампания за кастриране на бездомните кучета

314 19/10/2021 16:07 Общество България
Предстои кампания за кастриране на бездомните кучета
Divident.€U Divident.€U

Община Казанлък, заедно с Thierhilfe suden Austria и фондация Animal Hope Bulgaria – Kazanlak обявяваме есенната кампания за кастриране на бездомни кучета, която ще се проведе в последната работна седмица на месеца - от 25.10.2021 г. (понеделник) до 29.10.2021 г. (петък), включително, в Общинския приют за бездомни кучета.

 

Тази година кампанията ще обхавне и дворните кучета по населените места, в подкрепа на възрастните хора по селата в община Казанлък. Първоначално, кампанията ще достигне на място безплатно в град Шипка и село Розово, със съдействието на кметовете по места.


Нека всички стопани на чипирани кучета („дворни“) по населените места през месец октомври да се възползват и да ги кастрират безплатно в Общинския приют! (Чипирането може да се извърши във всяка една амбулатория на територията на община Казанлък.)


Желателно е предварително записване на телефон 0887 311 884 или 0896 600 524!

 

Напомняме, че според българското законодателство, кучетата на територията на страната трябва да бъдат чипирани и регистрирани в съответната община. Ползата от кастрацията за женските кучета е, че те са пощадени от женски заболявания, а при мъжките се намалява агресията и рискът от болести.

Коментари към новината

Още новини от Общество