Новини от област Стара Загора и България

ЮИДП призова за повишено внимание от възникване на пожари през ловния сезон

7664 30/09/2021 14:55 Общество България
ЮИДП призова за повишено внимание от възникване на пожари през ловния сезон
Divident.€U Divident.€U

Паленето на открит огън в горски територии е забранено

ЮИДП – Сливен приканва всички ловци на територията на предприятието за повишено внимание от възникване на пожари при провеждане на ловни излети през предстоящия, от 02.10.2021 г., събота, ловен сезон на местен дребен и едър дивеч и групов лов на дива свиня.
Паленето на открит огън и извършването на огневи работи в горските територии на разстояние по-малко от 100 метра от тях е забранено, с изключение на регламентираните за тази цел места. Дори и на тези места ловците не трябва да си тръгват, докато огънят не е напълно изгасен. За защита на дивеча и неговите местообитания е забранено паленето на стърнища, крайпътни ивици, площи със суха растителност и растителността във високопланинските пасища.

Да не се допуска хвърлянето на незагасени цигари и клечки кибрит в ловностопанските райони. При предизвикан пожар по време на лов от участници в лова, доказано по надлежния ред, ще се спира ловуването в същия ловностопански район. При възникване на пожар незабавно да се сигнализира на тел. 112. При ловуване е необходимо да се спазват стриктно правилата за използване на ловни оръжия. И тази година ще се осъществява строг контрол от компетентните органи с цел превенция и избягване на инциденти по време на лов. Ще се следи и за спазване на въведените мерки и противоепидемични изисквания за COVID-19.

Коментари към новината

Още новини от Общество