Новини от област Стара Загора и България

На 30 септември

Общинският съвет избира омбудсман между трима кандидати

Общинският съвет избира омбудсман между трима кандидати
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Всеки един от кандидатите ще има на разположение 5 минути, за да изложи концепцията си

Временната комисия за провеждане на избор на Обществен посредник в Стара Загора е провела интервю с всеки един от четиримата кандидати, кандидатирали се за омбудсман в Стара Загора. В резултат на проведеното оценяване, комисията е класирала на първо място Анелия Стефанова Димова, на второ – Надежда Георгиева Чакърова и на трето – Диана Иванова Искрева – Идиго. На сесията в четвъртък – 30 септември общинските съветници ще изслушат всеки един от тримата кандидати и ще гласуват по съвест. Всеки един от тях ще има на разположение 5 минути, за да изложи вижданията и концепцията си.

Комисията за провеждане на избор на обществен посредник е била в 7 – членен състав : Илка Петкова, Петър Желязков, Нина Раднева, Иванка Михайлова, Искра Михайлова, Явор Гънчев и Дарин Петков. На първото заседание на комисията в края на август са били утвърдени реда и условията за провеждане на конкурса, текст на заявлението за участие на кандидатите. След изтичане на 14-дневния срок от подаването на заявленията, на 4 септември, комисията е разгледала постъпилите документи. Интервюто с кандидатите е било проведено на 9 септември, съобщава председателят на комисията – Дарин Петков.

След внимателно изслушване на кандидатите комисията е решила гласуването да се проведе тайно.
Най-често задаваните от комисията въпроси на кандидатите бяха свързани с правораздаването и отношенията граждани – администрация, уточни председателят на комисията за избор на обществен посредник – Дарин Петков.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество