Новини от област Стара Загора и България

На 29 и 30 септември

Стара Загора събира кметове от ЕС на форум за енергийния преход

19413 24/09/2021 14:04 Общество Свят
Стара Загора събира кметове от ЕС на форум за енергийния преход
Divident.€U Divident.€U

Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора (АРИР) в сътрудничество с WWF - България и Черноморски изследователски енергиен център (ЧИЕЦ) организират 4-ти Форум на кметовете от ЕС, ангажирани за справедлив енергиен преход “Новият енергиен микс: Установяване на диалог в прехода и прилагане на политиките за въглеродна неутралност“.

Събитието ще се проведе на 29-30.09.2021 г. в гр. Стара Загора, в Амфитеатралната зала на Регионална библиотека „Захарий Княжески“. В двудневния форум ще се включат членове на колегиума на комисарите на ЕК, регионални и местни власти от ЕС, финансови институции и утвърдени национални и международни експерти, които ще дадат повече яснота относно възможните енергийни реформи в България, в контекста на Европейската Зелена сделка.

Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора прие предизивикателство да бъде водещ партньор на международен консорциум от институции и организации в ЕС от региони в сходно на Стара Загора положение, в търсене на работещи решения и споделяне на добри практики за енергийния преход чрез проекта De Carb.

Коментари към новината

Още новини от Общество