Новини от област Стара Загора и България

Трудова борса

60 свободни работни места обявиха работодатели от Стара Загора

60 свободни работни места  обявиха работодатели от Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

За специалистите с висше обазованието търсенето е в банковия сектор

60 свободни работни места обявиха 8 работодатели от Стара Загора, включили се в трудовата борса по проект „Готови за работа“. Трудовата борса беше организира от „Бюрото по труда“ в Стара Загора и е една от 44-те в страната. Основната и цел е да се стимулира активността на младежи до 29 г включително, които са регистрирани като безработни.

Представителите на старозагорския бизнес представиха фирмите и настоящото търсене на работна ръка. Търсенето е предимно в сферата на охранителната дейност – оперативен дежурен, охранител, оператор-сигурност, организатор охрана; работници в заведения за бързо хранене – ресторантски работници и мениджъри; работници в леярска промишленост – ковачи, пресьори, машинен оператор ЦПУ, шлосер; огняри; военнослужещи. За специалисти с висше образование има предложения в банковия сектор – касиер и кредитен консултант.

65 търсещи работа лица посетиха борсата, от тях – 60 младежи до 29 години се възползваха от възможностите за пряк контакт с фирмите. 10 от младежите не са регистрирани като безработни, а 5 от посетителите са на възраст над целевата група по проекта.
С фирмите предстоят следващи срещи с цел приемане на заявки за позициите, за които не са срещнали подходящи кандидати на борсата.
Събитието премина при спазване на всички анти-Covid мерки: на открито, при спазване на отстояние, ограничен кръг участници, еднопосочно движение, носене на маски от организатори и участници.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество