Новини от област Стара Загора и България

Кметът на Казанлък поздрави участниците в световното изложение "Умни градове"

1267 28/08/2021 00:18 Общество България
Кметът на Казанлък поздрави участниците в световното изложение Умни градове
Divident.€U Divident.€U

Казанлък спечели финансиране по Програмата за създаване на "умни градове"

Община Казанлък спечели финансиране за проект „Интегриран контролен център за видеонаблюдение“ от Програмата за глобално сътрудничество за създаване на „умни градове“. Тя се финансира със средства от правителството на Република Корея, Министерството на земите, инфраструктурата и транспорта и цели да спомогне за създаване на по-ефикасна и по-безопасна среда за гражданите с възможностите на иновативни „умни“ решения за подобряване на качеството на живот. При избора на Казанлък за сътрудничество в сферата на иновации за хората значителна роля е изиграло побратимяването с корейската провинция на Сеул Джунанг-гу, което бе осъществено през 2018 година. (По данни от 2010 г. районът е с население от над 400 000 души.)

 Във връзка с новото партньорство кметът на Община Казанлък се обърна с видео поздрав към участниците в петото Световно изложение на „умни“ градове“ 2021, което ще се проведе онлайн: „Във времена на все по-сериозни предизвикателства за нашия общ дом – планетата Земя подобни събития дават надежда и оптимизъм за мъдри и иновативни решения.“, посочва в поздрава си Галина Стоянова. „За нас е голяма радост, че Казанлък е част от това престижно събитие!“, споделя тя и благодари за възможността за сътрудничество в областта на интелигентните градове. „Вярвам, че усилията на Община Казанлък в тази посока, заедно със знанията, опита и добрите практики от Република Корея ще допринесат за повишаване на качеството на живот на нашите граждани!“, заявява в обръщението си към престижния форум кметът на Казанлък.

 Световното Изложение на „умни“ градове е най-голямото събитие в областта на интелигентните градове в Азиатско-тихоокеанския регион, в което световни експерти от правителства и организации се събират да дискутират ролята на „умните“ градове в бъдеще. Световното изложение на „умни“ градове се организира от Министерството на земите, инфраструктура и транспорт и Министерството на науките в Корея. Събитието ще се проведе от 08.09.2021 до 10.09.2021 година.

Коментари към новината

Още новини от Общество