Новини от област Стара Загора и България

Безплатен градски тур разказва за славната саможертва и боевете за Освобождението на Стара Загора

Безплатен градски тур разказва за славната саможертва и боевете за Освобождението на Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Желаещите да участват в интригуващата обиколка трябва да се запишат предварително

В деня, когато Стара Загора отбелязва 144 години от боевете за града (1877-1878г.)- 31 юли от 10.00 часа, ще се проведе поредния безплатен градски тур от поредицата „Стара Загора – Неразказани истории по правите улици“.

Тематичната и интригуваща обиколка "Памет за Освобождението" ще започне от Регионален исторически музей. Тя е посветена на мемориалните паметници на Освобождението в Стара Загора. По време на градския тур ще се запознаете с героизма на защитниците на града по време на Руско-турската война (1877-1878 г.) и ще се потопите в разказ за славна саможертва и безсмъртие.

Екскурзовод на пътешествието в миналото ще бъде Петьо Мирчев - уредник отдел "История на българските земи XV-XIX в." в Регионален исторически музей - Стара Загора.

Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително. Това може да стане по най-удобния за Вас начин: на място в Туристически информационен център (бул.“Руски“ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98, на email office@visitstarazagora.bg, на сайта www.visitstarazagora.bg или https://forms.gle/MQgPWoNZkpN37NZ18 , както и във Фейсбук visitstarazagora.bg

 Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център се осъществява с помощта на Регионален исторически музей.

 Участниците в градския тур и този път ще получат талон за отстъпка в кафе-бар Bacardi и Selva кафе.

Коментари към новината

Още новини от Общество