Новини от област Стара Загора и България

В Николаево

Горски служители и полицаи заловиха притежатели на незаконна дървесина

Горски служители и полицаи заловиха притежатели на незаконна дървесина
Divident.€U Divident.€U

На 30.06.2021 г. вечерта след получен сигнал, горски служител на ДГС Гурково констатира придвижването на четири каруци, натоварени с дървесина с неясен произход през селскостопански фонд посока град Николаево. По-късно служители на ПУ Гурково проследяват превозните средства до ромския квартал в града и установяват разтоварването на дървесината в един от къщните дворове там, съобщават от пресцентъра на Югоизточно държавно предприятие.

На 01.06.2021 г. при съвместна акция на служители от специализирани полицейски сили от ОДМВР Стара Загора , полицаи от ПУ Гурково и служители от ДГС Гурково е направено претърсване на един адрес в село Нова махала, където са открити 2,5 пространствени кубически метра дърва за огрев от зимен дъб, немаркирани с КГМ и без документ,  доказващ законния им произход. В хода на операцията, незаконна дървесина е открита в още два имота в град Николаево.
Целият задържан дървен материал е иззет и складиран в двора на ДГС Гурково. Самоличността на всички провинени лица е установена. Предстои да се съставят актове за установяване на административно нарушение на същите от служители на ДГС Гурково. Провеждат се допълнителни следствени действия от органите на МВР.

Коментари към новината

Още новини от Общество