Новини от област Стара Загора и България

"Варекс" представя трактора на 2021 на изложението БАТА Агро

838 31/05/2021 09:54 Агро Земеделие
Варекс представя трактора на 2021 на изложението БАТА Агро
Divident.€U Divident.€U

Един от лидерите сред дистрибуторите на земеделска техника у нас – фирма „ВАРЕКС“ ще представи пред широката публика на изложението БАТА АГРО новия трактор на глобалната марка в индустрията MASSEY FERGUSON – серията MF 8S.

„Съвсем заслужено водещият модел в серията – MF 8S.265 DYNA 7 EXCLUSIVE бе избран за трактор на 2021 година. Това е една изцяло нова концепция на бранда, като световната му премиера беше през юли, миналата година, а медийното му представяне у нас през пролетта на тази година“, каза преди изложението търговският директор на „ВАРЕКС“ Филип Лазаров.

Машината е проектирана близо 6-7 години преди да излезе на пазара. Изграждана е на принципа на обратната връзка с фермери – клиенти на марката, от цяла Европа, които са дали своите препоръки за различните практически приложения, за които се използва трактора.

„Затова можем смело да кажем, че MASSEY FERGUSON – MF 8S е трактор създаден от фермери за фермери“, добавя Лазаров. Гамата трактори от серия MF8S въвежда нова ера на достъпни, надеждни и свързани трактори, предоставящи нови нива на комфорт и ефективност, но и предимствата на свързаността и технологията за интелигентно земеделие. Машината е мощна, гарантира икономия на гориво и отделя по-малко вредни газове в атмосферата. Това са трите линии, които определят съвременните модерни двигатели на земеделската техника от MASSEY FERGUSON, казват специалистите от „ВАРЕКС“.

Първият за страната трактор от новата серия MF 8S вече е закупен. Във фирма „ВАРЕКС“ са постъпили заявки за доставка до клиенти на още множество трактора от новата серия. „Тракторът на годината се очертава, като голям успех, съдейки по интереса на клиентите към него“ споделят от фирмата.

Тази година „ВАРЕКС“ представя на БАТА АГРО и комбайн IDEAL 8Т заедно с хедер MF 1070м Power Flow; в допълнение фирмата ще изложи богат набор от комбайни от пълната гама на MASSEY FERGUSON в средния клас от 5 и 6 сламотръсни машини, познати на пазара у нас.

Гамата от новата серия комбайни IDEAL бе представена за първи път в България от фирма ВАРЕКС през 2019г. на предходното изложение БАТА АГРО, където като експонат присъстваше модел MF IDEAL 9T. В последствие през лятото на същата година фирмата проведе мащабна полева кампания в жътва на различни култури на 13 различни локации, като по този начин подготви професионален екип от продуктови и сервизни специалисти по най-високите стандарти на фирмата производител – корпорацията AGCO от ниво PLATINUM Master Class. В допълнение, през м. Август 2019г. модел MF IDEAL 8 извърши за първи път в света жътва на слънчоглед именно в България, като се представи блестящо при тази култура.

На изложението БАТА АГРО клиентите на „ВАРЕКС“ ще могат да направят тест драйв на машините MASSEY FERGUSON и да усетят предимствата им, съобщават от фирмата.

Новост са два франчайза, за първи път представени на пазара у нас от фирма ВАРЕКС, като техен официален вносител и дистрибутор – Английската компания CLAYDON, специализирана в производството на сеялки и почвено-обработващи машини предназначени за авангардно земеделие с минимални обработки – No-till, както и испанската марка за производство на универсални товарни автомобили с малък габарит CORVUS.


За компанията „ВАРЕКС“ - Фирмата е създадена през 1993г., като от 2008г е официален представител на корпорацията AGCO за марката CHALLENGER в страната. Успехът при въвеждането на бранда у нас – постигане на 95% пазарен дял при верижните трактори в България, както и престижното отличие на ВАРЕКС за „Дилър на годината“ на марката „Challenger“ за Централна Европа през 2015г. превръщат ВАРЕКС в стратегически партньор на корпорацията AGCO през годините, като от 2014г насам фирмата е представител за марките MASSEY FERGUSON, LAVERDA и FELLA.

„Компанията ни постига добри резултати, защото поставяме клиента в центъра на нашата работа и всичките ни усилия са насочени към това, той да бъде доволен от продуктите и обслужването. Марките, които предлагаме, също ни задължават да бъдем сред най-добрите в България“. От друга страна, фирмата непрестанно инвестира в развитието на високо квалифицирани специалисти, казва търговският директор Филип Лазаров.

Компанията предлага силен продуктов микс, защото комбинацията от марките и продуктите ни и особено пълната гама на MASSEY FERGUSON в по-масовия сегмент, както и инвентарите на GREAT PLAINS, GALUCHO и CLAYDON, на практика са най-доброто в съответните продуктови ниши, което се предлага на пазара, казват специалистите на „ВАРЕКС“.

През изминалата трудна селскостопанска година, обобщените резултати сочат спад в продажбите на трактори в България с около 50%. Интересен факт за отбелязване е, че ВАРЕКС успя да запази продажбите си на трактори спрямо предходната година, като по този начин на практика удвои пазарния си дял през посочения период, сподели търговският директор на фирмата.

„ВАРЕКС“ ви очаква на тазгодишното изложение БАТА АГРО, което се открива на 1 Юни на летището в Стара Загора!

 

Коментари към новината

Още новини от Агро