Новини от област Стара Загора и България

Александър Сиди, ВМРО: Президентът избърза с обнародването на изборните промени

922 01/05/2021 08:00 Политика Избори 2021
Александър Сиди, ВМРО: Президентът избърза с обнародването на изборните промени
Divident.€U Divident.€U

Александър Сиди от ВМРО коментира указа на президента Румен Радев за обнародване на промените в Изборния кодекс в Държавен вестник малко след обявяването му. Това бившият депутат и водач на листата на войводите в Стара Загора направи на стената на личната си страница във фейсбук.

Вижте още: Промените в Изборния кодекс излизат днес в извънреден брой на Държавен вестник

Ето какво дословно написа Сиди:

"Днес Президентът на Републиката, само няколко часа след като беше приет, което е абсолютен рекорд, издаде указ за обнародването на срамния Изборен кодекс. Уверен съм, че не му е останало време дори да го прочете! Но вече го обнародва, в почивен ден.

Наистина не разбирам това бързане. Сигурно си има причина. Назначава си собствена ЦИК, точно преди изборите на които е кандидат. Осигури си гласове от Турция, след като ДеБътъ си платиха цената за Росенец и осигуриха намесата на Ердоган в нашите избори.

Но най-фрапиращ за мен е параграф 68, който отменя пропорционалната система, но НЕ Я ЗАМЕНЯ с друга. Накратко, ако следващият парламент не промени отново Изборният кодекс, а не е длъжен, то НЯМА по каква система да се избира 47 -мо народно събрание! Освен това да създадеш безумен правен ансурд, с което на практика да задължиш следващите народни представители да променят отново закон е въпюща некомпетентност.

И именно срещу такива сбъркани законодателни инициативи, Президента е натоварен от Конституцията да наложи вето върху сбърканите текстове. Освен ако самият той не спазва конституцията и бърза да си осигури служебна победа. А който бърза, греши!"

Коментари към новината

Още новини от Политика