Новини от област Стара Загора и България

Георги Гьоков, БСП: Третият мандат се връчва по преценка на държавния глава

Георги Гьоков, БСП: Третият мандат се връчва по преценка на държавния глава
Divident.€U Divident.€U

След изявлението на Слави Трифонов във фейсбук, че партията му ще върне мандата за съставяне на правителство на минутата, след като го получи, търсим мнението на депутатите от 27 Старозагорски избирателен район за създалата се политическа ситуация в страната и бъдещите действия на парламентарно представените политически сили.

Третият, който ще получи мандат за съставяне на правителство не е задължително да бъде третата по брой политическа партия в парламента, напомни водачът на листата на БСП за България - Георги Гьоков.

Когато втората по големина политическа сила върне мандата, по Конституция президентът може да връчи мандата на политическа сила от Парламента по негов избор. Рано за изявление от страна на БСП, коментира още Гьоков. „Трябва официално становище от страна на „Има такъв народ“, няма да правим изявление по фейсбук реакции на лидера на партията, че връща мандата, допълни той.

Ще коментирам ситуацията едва след като ИБ на БСП излезе с официално становище за политическата ситуация и действията на партията от тук нататък, каза още Георги Гьоков. Според него обаче най-вероятно вървим към нови избори.

Още по темата: Тихомир Тенев, "Има такъв народ": Време разделно е!

Коментари към новината

Още новини от Политика