Новини от област Стара Загора и България

Бизнес дама става водач на общинските съветници от ГЕРБ в Стара Загора

Бизнес дама става водач на общинските съветници от ГЕРБ в Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

"Имаме си нов председател на групата общински съветници на ГЕРБ в общинския съвет на Стара Загора. Това е Мария Жекова". Новината съобщи досегашният председател на групата – Диян Димитров.

Мария Жекова е първи мандат общински съветник от групата на ГЕРБ. Жекова е управител на предприятието за производство на гъвкави полимерни фолиа и опаковки Ате Пласт. Компанията и се нарежда сред динамично развиващите се предприятия в регион Стара Загора и в страната, с ежегоден ръст в производството дори в ковид кризата.

„На този етап не мога да коментирам, защото все още не ми е съобщено официално, че ще бъда водач на групата общински съветници на ГЕРБ“, каза за Divident.EU Мария Жекова.

Диян Димитров напуска общинския съвет заедно със своя колега Николай Диков. Те са освободени с решение на общинската избирателна комисия. „Причината за напускането на общинския съвет е свързана с промяната в законодателството по отношение на Закона за публичните предприятия. Съгласно закона, който влиза в сила от май , вече няма да мога да съвместявам работата си като представител на Съвета на директорите на ТЕЦ „Марица Изток 2“ с работата си в общинския съвет, уточни Димитров. Той допълни, че в този случай Законът дава право на всеки да избере между мястото си в управлението на предприятието или работата в общинския съвет.

"От 2009 г. работя в централата и слагам приоритет върху работата си там. Този приоритет е особено важен сега, в контекста на зелената сделка", уточни Димитров.
Колегата му, Николай Диков от ГЕРБ, който също напуска общинския съвет е председател на съвета на директорите на „Мини Марица изток“ ЕАД – Раднево. Решението за освобождаването на Димитров и Диков е от 12 април.

На следващото заседание на старозагорските съветници клетва ще положат съответно Димитър Съртонев и Анелия Асенова.

Коментари към новината

Още новини от Общество