Новини от област Стара Загора и България

Въвежда се временна организация на движението по алеите около Летния театър

Въвежда се временна организация на движението по алеите около  Летния театър
Divident.€U Divident.€U

С цел осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на строителни работи и недопускане на инциденти по проект „Обновяване на Летен Театър в парк „Митрополит Методий Кусев се въвежда временна организация на движението за пешеходци по алеите в района на обекта. Гражданите могат да използват алтернативни маршрути за придвижване.

Припомняме, че тече мащабен ремонт на емблематичния Летен театър. Проектът предвижда реконструкция на съществуващата козирка над сцената като ще бъде изградена пергола от метална конструкция с решетъчна структура, която да бъде максимално щадяща към съществуващата дървесна растителност. Част от перголата над сцената и оркестрината ще бъде остъклена, а останалата ще е ажурна, което ще осигурява свободно преминаване на стволовете на съществуващите дървета през решетъчната й структура.

Дейностите включват още промяна на съществуващото функционално състояние на сградата, като ще бъдат изградени подземни гримьорни от източната страна, както и две вкопани подземни тоалетни за посетители в близост до северния и южния вход на летния театър, достъпни и за лица в неравностойно положение. Ще бъде изградена модерна системата за видеонаблюдение.

След приключване на ремонтните дейности ще бъда възстановено движението в посочения участък.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество