Новини от област Стара Загора и България

Собственикът на bTV и "Теленор" загина в катастрофа

19512 29/03/2021 17:58 Общество Свят
Собственикът на bTV и Теленор загина в катастрофа
Divident.€U Divident.€U

Чешкият милиардер Петр Келнер е сред загиналите при катастрофа на хеликоптер в събота близо до град Бют в американския щат Аляска, съобщи "Ройтерс", позовавайки се на оглавяваната от него компания PPF.

Заедно с него са загинали още четирима души, включително пилотът на хеликоптера Еърбъс AS350 B3. Катастрофата е станала близо до глетчера Кник.
Според властите в Аляска има един оцелял в сериозно, но стабилно състояние. Сигналът за изчезналия хеликоптер е получен още в събота вечерта. Националният съвет за безопасност на транспорта на САЩ разследва катастрофата.

През октомври 2020 г. Еврокомисията разреши на фонда на Келнер - PPF, да придобие компанията собственик на бТВ - Central European Media Enterprises (CME).

Преди 3 години "Теленор" потвърди, че е подписала споразумение за продажбата на своите активи в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) на компанията на Келнер PPF Group за сумата от 2,8 милиарда евро, като ЕК даде регулаторно разрешение. Това стана по времето, когато се смяташе, че Келнер ще вземе Нова телевизия - сделката обаче беше блокирана от КЗК.

"Форбс" оценява състоянието на 56-годишния Келнер на 17,5 млрд. долара. Toй беше най-богатият човек в Централна и Източна Европаи  coбcтвeниĸ нa бизнecи в paзлични ceĸтopи -  тeлeĸoмyниĸaции,  мeдии,  биoтexнoлoгии, производство.

Коментари към новината

Още новини от Общество