Новини от област Стара Загора и България

Георги Гьоков: Трети март е една от най-значимите дати в хилядолетната ни история  

Георги Гьоков: Трети март е една от най-значимите дати в хилядолетната ни история   
Divident.€U Divident.€U

„Честита свобода на българите! 3-и март е една от най-значимите дати в нашата хилядолетна история. За мен той е символ на държавността и възстановяването й за България. С тази дата формално се слага началото на изграждането на независима България, на България, която знаем днес”, заяви народният представител Георги Гьоков, водач на листата на „БСП за България” за 45 НС.

Кандидатите за народни представители от Стара Загора се включиха в тържествените прояви за отбелязване на националния празник на България – 3 март. Те поднесоха цветя на паметника „Защитниците на Стара Загора” в парк „Пети октомври”, присъстваха на церемонията по издигане на националното знаме в Стара Загора и положиха цветя на Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора”. Кандидатите за народни представители от Казанлък се качиха на връх Шипка, за да поднесат венец на Паметника на свободата и се срещнаха с президента на Република България Румен Радев.

„Покланяме се на Шипка пред силата на духа и саможертвата на героите, съхранили българското през вековете и позволили да възкръсне българската държава. Днес свеждаме глава пред подвига на опълченци, руси, финландци и румънци, близки и далечни братски народи, които проляха кръв на българска земя, за да го има Отечеството ни!”, заяви на Шипка зам.-председателят на Областния съвет на БСП-Стара Загора и кандидат за народен представител Пламен Караджов.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество