Новини от област Стара Загора и България

Осветяват Ниагарския водопад в цветовете на българското знаме на 3 март

19431 20/02/2021 14:00 Общество Свят
Осветяват Ниагарския водопад  в цветовете на българското знаме на 3 март
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

Българското генерално консулство в Торонто съобщи, че за първи път в историята на 3 март Ниагарския водопад ще бъде осветен в цветовете на българското знаме.

Съобщението беше публикувано на фейсбук страницата на консулството и бързо доби широка популярност. Инициативата е по повод навършването на 55 години от дипломатическите отношения между България и Канада и е единствена по рода си до днес. Организатор на събитието е генералното консулство на България в Торонто, с подкрепата на посолството на Република България в Канада.

Светлинното шоу на Националния празник на България - 3 март, ще може да се наблюдава между 22:00 и 22:15 часа канадско време, което е 05:00 – 05:15 часа в България - както от канадския бряг, така и от САЩ.
То може да бъде проследено и на живо във Фейсбук страницата на генералното ни консулство в Торонто - https://www.facebook.com/TorontoBulgaria/

Заради въведените противоепидемични мерки от страна на властите, организаторите призовават българските граждани на място да останат по домовете си и да проследят събитието онлайн.

Коментари към новината

Още новини от Общество