Новини от област Стара Загора и България

Монтират видеонаблюдение на повечето детски площадки в Стара Загора

Монтират видеонаблюдение на повечето детски площадки в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Започна монтирането на камери за видеонаблюдение на част от детски и спортни площадки в различни райони на Стара Загора.

Видеонаблюдение в паркУстройства за видеонаблюдение вече са поставени в парк "Александър Стамболийски" (Алана), парк "Игнатий Старозагорски", парк "Зеления клин", Античния форум "Августа Траяна", както и на детските площадки в старозагорския квартал "Три чучура- север" до блокове № 80 и № 67 и на детската и спортна площадка до блок № 77.

Охранителни камери са монтирани и на детската площадка на ул. „Майор Таньо Кавалджиев“ № 170, на ул. „Света Троица“ № 61 и на бул.“Никола Петков“ № 45 и в кв. „Железник“- ул.“ Иван Пашинов“ № 22. През изминалите дни в обхвата на видеонаблюдението е включена и детската площадка, намираща се на бул. „Хан Тервел“ № 33.

Целта е да се прекрати унищожаването на съоръженията, за чието възстановяване в последните години Община Стара Загора е отделила стотици хиляди левове, обясни Атанас Пашов, началник отдел „Административно и информационно обслужване“.

Повече от 300 камери вече са монтирани на ключови точки в града, като техният брой предстои да се увеличи. В няколко случая, благодарение на поставени камери в града, МВР е установила извършителите на престъпления, допълни още той. Тази практика ще продължи и занапред.

Коментари към новината

Още новини от Общество