Новини от област Стара Загора и България

Започна ударно почистване на буренаци по алеите на парк "Загорка"

Започна ударно почистване на буренаци по алеите на парк Загорка
Divident.€U Divident.€U

От няколко дни служители от звено „Озелeняване и комунални дейности“ отстраняват саморасла растителност, изсъхнали дървета и клони и подрязват избуялите през годините храсталаци. "Самораслата храстова и дървесна растителност през годините е превзела част от дървесните видове и е причина за изсъхването им", поясни Николай Стоев, началник на звеното.

Ще бъде обхванаха площта на север от алеята към предприятие "Труд" до западния паркинг на езеро „Загорка“. Подобно мащабно почистване на парка не е правено от над 20 години. Алеите около бившия младежки дом до ул. "Иван Вазов" бяха превзети от саморасла растителност, което ги правеше неизползваеми, но вече имат добър вид. Работата ще продължи до средата на март.

Поредната зелена инициатива на Община Стара Загора цели да създаде по-приветливо място за отдих и почивка. Почистването на парк "Загорка" е продължение на стартиралите през минала година дейности по облагородяване на парка. Тогава беше монтирано улично осветление, изградена велоалея, обновена парковата мебел и премахнати множество изсъхнали и опасни дървета.

Коментари към новината

Още новини от Общество