Новини от област Стара Загора и България

БСП - Стара Загора настоява здравния министър да прехвърли спешно АГ-комплекса

БСП - Стара Загора настоява здравния министър да прехвърли спешно АГ-комплекса
Divident.€U Divident.€U

Трябва да се действа бързо и енергично, за да се убеди Министерството на здравеопазването да прехвърли сградата в собственост на общината, както и държавата да се ангажира с преустройството й за нуждите на общинското здравеопазване. Това се казва в разпространена до медиите позиция на ръководството на БСП - Стара Загора.

"ГЕРБ показаха липса на цялостна политика, съгласуваност и ефективни действия по важните проблеми на обществеността. За пореден път виждаме, че когато наближат избори, от ГЕРБ предлагат решения, за да се позамажат следите от безстопанственост. Илюстрация на това са и репликите между кмета Живко Тодоров и заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов през тези тези дни", се казва още в позицията на групата общински съветници от „БСП за България” и Изпълнителното бюро на БСП-Стара Загора.

„Съветниците от БСП не подкрепихме предложението (за продажба на сградата през 2016 г. б.р.), защото се касае за голям имот в центъра на града, от който общината има нужда, както и заради последователната ни позиция против безпринципното разпродаване на собственост. Тогава това решение предизвика много коментари и реакции в общественото пространство. Тъй като наближаваха избори кметът изпрати писмо до Петър Москов – министър на здравеопазването в оставка с предложение сградата да бъде прехвърлена безвъзмездно в собственост на община Стара Загора. С други думи на местната власт й беше нужна една година, за да реагира. Създаде се впечатление за липса на съгласуваност и единно мнение вътре в ръководството на ГЕРБ относно родилното отделение, в което днес се убеждаваме“.

Позицията на старозагорските социалисти по казуса с бившия АГ-комплекс е сградата на АГ комплекса да стане собственост на общината и да се използва за нуждите на общинското здравеопазване. Според социалистите в настоящия момент „общинското ръководство трябва да действа бързо и енергично, за да убеди Министерството на здравеопазването да прехвърли сградата в собственост на общината, както и държавата да се ангажира с преустройството й за нуждите на общинското здравеопазване“.

Коментари към новината

Още новини от Общество