Новини от област Стара Загора и България

Слънчева Нова Загора в очакване на Възкресение Христово

416 26/04/2024 19:22 Общество България
Слънчева Нова Загора в очакване на Възкресение Христово
Divident.€U Divident.€U

В навечерието на Лазаровден и Цветница Нова Загора засия във Великденска премяна. И тази година, в очакване на обичания празник от малки и големи Възкресение Христово, кметът на община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип се погрижиха за великденския дух, който носи със себе си вяра в сърцето, смирение и доброта.

Най-малките жители на община Нова Загора вече могат да се порадват на позиционираният великденски кът, който ще краси Градската градина. Там посетителите ще могат да запечатат своите прекрасни моменти в снимка на импровизирана рамка, окичена с цветя и великденски яйца, както и да позират до монтирания пролетен шарен локомотив, 3D фигури на зайче, пиленце, пъстри яйца и цветна пейка, окичена със зеленина. С идването на пролетта в целия град разцъфнаха дръвчетата и пролетните цветя, които носят ухание на свежест и пробуждането на нов живот, след дългата зима.

С красивата великденска украса и предстоящия „Празник на Самардалата“, който ще се проведе утре сутрин на площад „Свобода“, на който Ути Бъчваров ще бъде специален гост и ще готви за всички ни с майсторлък, кметът Галя Захариева и Община Нова Загора пожелават на жителите и гостите на града ни светли празници!

Коментари към новината

Още новини от Общество