Новини от област Стара Загора и България

Кметът на Нова Загора обсъди нови мерки за сигурност в общината с ръководството на ОДМВР – Сливен

885 16/04/2024 10:10 Общество България
Кметът на Нова Загора обсъди нови мерки за сигурност в общината с  ръководството на ОДМВР – Сливен
Divident.€U Divident.€U

Повече мерки и работа за засилване на сигурността в града обсъди кметът Галя Захариева на среща със старши комисар Димитър Величков, директор на Областна дирекция на МВР Сливен; комисар Димитър Кикьов, началник отдел „Охранителна полиция“ ОДМВР – Сливен, главен инспектор Марио Климентов, началник отдел „Криминална полиция“ ОДМВР – Сливен, главен инспектор Стефан Динков, началник РУ- Нова Загора; главен инспектор Петър Енчев, началник сектор „Охранителна полиция“ и главен инспектор Събин Иванов, началник сектор „Криминална полиция“ в Нова Загора. На срещата присъстваха и представители на бизнеса в града.

На срещата бяха договорени:
- Пешият патрул от полицаи да продължи работата си и в определени моменти да се засили. Той доказа своя ефект, особено в района на пазара. От ръководството на общината очакват да бъде на място при приключването на часовете на учениците от втора смяна от СУ „Хр. Ботев“ и СУ „Иван Вазов“.
- В най-скоро време ще бъдат поставени всички пътни знаци по новия генерален план за движение. В рамките на месец, с помощта на полицията, новата организация ще бъде въведена.
- Безкомпромисно отношение към паркирането на автомобили по тротоарите, особено там, където са ремонтирани.
- Сериозна работа и контрол към водачите/най-вече младите/, които през лятото карат с висока скорост из улиците и пътищата на общината.
- Продължаване на добрата практика за решаване на конфликтни точки като тази на кръстовището на пазара на ул. "Петко Енев" и ул. "Стефан Караджа", откъдето заедно с КАТ преместихме такситата. Положителният ефект вече се вижда от всички. Такъв ред да има и около гробищния парк, където всеки ден коли на търговци си позволяват да спират на паркинга.

Кметът Галя Захариева ще предложи забрана на тротинетките в пешеходните зони и централната градска част. Тази практика вече се въведе в големите градове, заради сериозната опасност, която създават. Да се въведат камери с реално видеонаблюдение от полицията за бързо и ефективно разкриване на нарушителите – вандали, водачи, престъпници, наркопласьори, нарушители на обществения ред и други, е другото предложение на Галя Захариева. При сигнали за гонки, дрифтове и други нарушения, камерите ще се използват като доказателство.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество