Новини от област Стара Загора и България

Прокурори протестират срещу прекратено съдебно производство за пиян шофьор, убил дете

Прокурори протестират срещу прекратено съдебно производство за пиян шофьор, убил дете
Divident.€U Divident.€U

Окръжна прокуратура-Стара Загора ще изготви протест срещу определение на Окръжен съд-Стара Загора от 22.02.2024 г., постановено на разпоредително заседание, за прекратяване на съдебното производство по внесен обвинителен акт срещу Д.К., на 59 г.

Мъжът е предаден на съд за това, че на 11ноември 2022 г. в с. Бузовград, общ. Казанлък, обл. Стара Загора, при управление на лек автомобил, марка „Опел Астра", е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата – чл.20, ал.1, а именно: „водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват", и по непредпазливост е причинил смъртта на И.С., на 14 г.

Деянието е извършено в пияно състояние - с концентрация на алкохол в кръвта 1,6 промила, установено по надлежния ред и Д.К. е избягал от местопроизшествието.

Престъплението е квалифицирано по чл.343, ал.3 б."б" вр. с ал. 1, б"в" вр. с чл. 342, ал.1 от НК. Причината съдът да прекрати съдебното производство е във връзка с приетата концентрация на алкохол в кръвта.

Протестът ще бъде внесен за разглеждане в Апелативен съд - Пловдив в срок, след получаване в Окръжна прокуратура-Стара Загора на изисканото определение.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред