Новини от област Стара Загора и България

Пет са случаите на Covid-19 в област Стара Загора днес, 79 в страната

Пет са случаите на Covid-19 в област Стара Загора днес, 79 в страната
Divident.€U Divident.€U

За изминалите 24 часа за коронавирусна инфекция са изследвани 2776 проби. От тях 79 са дали положителен резултат. 5 от тях са в област Стара Загора. От петимата трима са настанени за лечение в Инфекциозна клиника на УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович". Техните проби са установени в лабораторията към здравното заведение. Другите две положителни проби са излезли в лабораторията на МБАЛ "Тракия" - двамата изследвани нямат изявена клинична картина на заболяването и са поставени под домашна карантина и лечение. Това съобщи в ефира на БНР Радио "Стара Загора" изпълнителният директор на УМБАЛ "Проф.Ст.Киркович" проф. д-р Йовчо Йовчев.

Късно снощи е бил приет още един пациент, който се очаква да бъде настанен в ковид отделението на здравното заведение.

В УМБАЛ "Проф.д-р Ст.Киркович" в момента са настанени за лечение 27 пациенти с новия коронавирус. Един от тях е интубиран, вторият е на кислородно дишане, с увреждания. Останалите 25 пациенти са без съществени усложнения. Между пациентите с коронавирус в болницата в Стара Загора няма медици.

В голямо предприятие в Стара Загора са били направени 300 PCR теста на работещи в него, но всички резултати от тях са отрицателни, добави още проф. Йовчев.

Разпределението по области е средното:

Благоевград - 1

Бургас - 4

Варна - 2

Велико Търново - 1

Враца - 1

Кюстендил - 1

Пазарджик - 3

Перник - 1

Пловдив - 1

Разград - 2

Сливен - 6

София област - 13

София град - 32

Стара Загора - 5

Търговище - 1

Ямбол - 5

Виж още: 8 пациенти под карантина в МБАЛ Чирпан заради позитивен за Covid-19

У нас към момента са доказани 3984 случая на COVID-19, като от тях активни са 1606. Излекувани са вече 2171 лица, от които 97 са регистрирани през последното денонощие.

Пациентите, при които е потвърден вируса, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 341. В интензивни структури се намират 11 от тях.

У нас коронавирусна инфекция е констатирана при 364 лица-медицински персонал. 6 нови случая са установени през последното денонощие - 3 лекари и 3 медицински сестри.

Починалите лица, при които е доказан новият коронавирус са 207, като случаите от изминалото денонощие са 8. Починали са жена на 73 г. с пневмония и сърдечно заболяване, мъж на 71 г. с пневмония и множество придружаващи заболявания, жена на 76 г. с диабет, мъж на 78 г. със сърдечно и белодробно заболяване, мъж на 65 г. с диабет, сърдечно и бъбречно заболяване; жена на 57 г. с диабет и сърдечно заболяване; мъж на 61 г. с пневмония и хронично белодробно заболяване, жена на 67 г. с пневмония, за която няма информация за придружаващи заболявания.

Коментари към новината

Още новини от Здраве