Новини от област Стара Загора и България

Слави Трифонов регистрира успешно партията си "Има такъв народ"

353 22/06/2020 16:34 Политика Опозиция
Слави Трифонов регистрира успешно партията си Има такъв народ
Divident.€U Divident.€U

Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" беше официално вписана в публичния регистър на политическите партии от Софийски градски съд.

Председателят на съдебния състав Цветанка Бенина прие, че молбата на шоумена отговаря на всички законови изисквания и няма причина тя да бъде отхвърлена така, както стана с предишното заявление на Слави Трифонов за регистрация на партия с име "Няма такава държава". Тогава съдиите решиха, че в логото на партията има елементи от националното знаме на България, което е недопустимо по закон. Сега съдиите не видяха проблем със символа на "Има такъв народ".

Председател на новата партия е Слави Трифонов, негови заместници са главните сценаристи на "Вечерното шоу на Слави Трифонов" Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев, а Филип Станев, Александър Вълчев, Драгомир Петров и Виктория Василева влизат в Изпълнителния съвет на "Има такъв народ".

Учредителната декларация на новата партия съвпада напълно с декларацията, представена при опита за регистрация на "Няма такава държава".

Съдебното решение за регистрацията на партията може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд през следващите 7 дни.

Коментари към новината

Още новини от Политика