Новини от област Стара Загора и България

Бойко Борисов в Казанлък: На 6 март ще имаме премиер жена

1798 16/12/2023 16:12 Политика Власт
Бойко Борисов в Казанлък: На 6 март ще имаме премиер жена
Divident.€U Divident.€U

"Много неща народът прощава, но глупостта не прощава. А ние по много теми се държим глупаво. Ние харчим огромна енергия в обществото върху разделителните процеси. Нацията никога не е била по-обединена, а изглежда страшно разединена". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща на жените на партията в Казанлък.

По думите му ГЕРБ имат жени - комисар, председател на партия, кмет, вицепремиер, а на шести март ще имат и премиер жена.
„Винаги сме гледали в нашите листи да има жени, успешно е", допълни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ е в Казанлък, където днес се провежда Зимна академия на Жени ГЕРБ. Заедно с него са Мария Габриел, Томислав Дончев, Йорданка Фандъкова и председателят на Жени ГЕРБ Екатерина Йорданова. Преди бившият премиер да вземе думата с коментар за последните скандали в държавата, говориха Дончев и Габриел.
"Пет поредни избори - с един и същи резултат, над милиард похарчени за избори. А един локомотив е между 7 и 9 млн. евро. Ако разделим един милиард, ще видим колко локомотива можеше да купим", каза още Борисов.

"Ние излизаме, все сме недоволни. Пред мен Кирил същата работа, Христо и той. Пътят не води Москва, нацията иска Европа, Америка, Канада. Това иска огромната част от обществото, заяви лидерът на ГЕРБ.

"Без да правим страховити, патриотични изказвания, тихо поставихме всеки на мястото му. Затова Мария, браво", обърна се Борисов към Мария Габриел.

"Време е България да има много ясен разказ за историите на успеха си, за потенциала и за това в каква посока вървим. България произвежда световен клас продукти и услуги. България не е имала 150 години външно-политическа стратегия. Преди 10 дни имахме конференция, предстоят още две. Идеята ми е България ясно да открои онези области, в които ще има добавена стойност и последователна политика, за да бъдем регионален лидер", заяви вицепремиерът Габриел.

"Разходите за труд растат с 10 % на година. Този, който не може да плаща добри заплати ще загуби работници. И те ще отидат в производство, което може да им осигури много по-големи доходи. Само че държавата трябва да стимулира този процес, но не с административно увеличаване на минималната работна заплата, а чрез стимулиране на производства с голяма добавена стойност", заяви бившият вицепремиер Томислав Дончев.

Коментари към новината

Още новини от Политика