Новини от област Стара Загора и България

през декември

Пощенска кутия за писма до Дядо Коледа и куп изненади ни очакват в Старозагорския куклен театър

897 03/12/2023 17:26 Култура Сцени
Пощенска кутия  за писма  до Дядо Коледа и куп изненади  ни очакват в Старозагорския куклен театър
Divident.€U Divident.€U

Кукленият театър в Стара Загора посреща декември отново с пощенска кутия до Дядо Коледа, премиера на детски спектакъл, театър в кутия и поредица от коледни спектакли със специалното участие на дядо Коледа.

Чисто новата пощенска кутия за писма до Дядо Коледа е вече във фоайето на театъра. От днес до 21.12 пуснете писмото си, а ако искате да получите и отговор от добрия старец – напишете на плика двете си имена и точен адрес. След като пуснете писмото, не забравяйте да натиснете червения бутон за специална изненада!

Последната премиера за годината е истинско коледно приключение в търсене на „Изгубеният подарък“, за да се спаси Коледата на едно дете. Двете премиерни представления са на 2.12 (събота) от 11:00 и 18:00. „Изгубеният подарък“ от Калоян М. Патерков е с режисьор Петромил Денев, сценографията е на Евелина Савицк, автор на музиката е Пламен Петков, плакатът е дело на Мария Джойкева-Денева. Участват: Антония Кундакова, Илияз Иляз, Любен Чанев.

И тази година ще имате възможността да се потопите в магичния свят на театър „Ламбе, ламбе“ или т.нар. театър в кутия, с МИГ ОТ КОЛЕДА. Негови създатели са актьорите Елица Матева, Анна-Валерия Гостанян/Мария Джойкева-Денева и Станислав Матев.

Театър „Ламбе, ламбе“ или т.нар. театър в кутия е театър-преживяване. Той е предназначен за от един до трима зрители. Актьорите представят своите театрални миниатюри в малка сценична кутия, с малки кукли и предмети, съпроводени от музика, осветление и други сценични ефекти.

Всяко представление продължава от 5 до 10 минути. . Нашият „Миг от Коледа“ е в три части – три отделни кутии, които ще разкажат историите: „Работилницата на джуджетата“, „Дядо Коледа пътува“ и „В коледната нощ“. „Миг от Коледа“ може да гледате от 9 декември до 22 декември.
Поради ограничения брой зрители, билети се продават само САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ на място в театъра или на телефон 042 620 346 и се взимат от касата, която работи всеки ден от 10:00 до 18:00. Цената на един билет е 15 лв.

Тази година Кукленият театър е подготвил специална „Коледна изненада“- специален пакет, включващ: три входни билета за спектаклите от програмата „Дядо Коледа гостува в Кукления театър“ от 16 до 23 декември за спектаклите „Изгубеният подарък“ или „Елхата“ и подарък-изненада, който детето ще получи на сцената от Дядо Коледа.
Пълната програма на спектаклите за декември може да намерите на сайта ни www.pierrot-bg.com
А повече информация за всичките ни коледни инициативи може да получите на касата на театъра или на телефон 042 620 346.

Коментари към новината

Още новини от Култура