Новини от област Стара Загора и България

Митничарят, заловен с 15 килограма марихуана, остава в ареста

Митничарят, заловен с 15 килограма марихуана, остава в ареста
Divident.€U Divident.€U

37-годишният митничар П.И., който беше задържан с над 15 килограма марихуана с цел да я разпространява, остава в ареста с постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража". Това реши днес състав на Окръжен съд Стара Загора.

Откритото количество марихуана в автомобила на митничаря е с приблизителна парична стойност от 300 365 лева. В съдебно заседание представителят на Окръжна прокуратура – Стара Загора заяви, че поддържа внесеното искане за вземане на най- тежката мярка за неотклонение. Защитниците на обвиняемия поискаха съдът да наложи по-лека мярка.

Окръжен съд – Стара Загора прие, че доказателствата, приложени към дело, са събрани по определения от закона ред и от всички тях може да се направи обосновано предположение, че П. И. е
извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Съдът намери, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, въпреки че същият е с чисто съдебно минало и има постоянен адрес.

Разследването е в начален етап и предстои извършването на още процесуално-следствени действия, поради което съдът намери, че мярка за неотклонение „Задържане под стража“ е тази, която би
изпълнила целите на закона. Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивския апелативен съд в 3- дневен срок.

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Снимката е илюстративна.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред