Новини от област Стара Загора и България

Поредно високо отличие за децата на община Мъглиж

Поредно високо отличие за децата на община Мъглиж
Divident.€U Divident.€U


Гюлджан Миленова и Минка Йорданова - ученички от седми клас в ОУ “Христо Ботев“ в село Ягода бяха отличени с престижната втора награда в националния конкурс за детска рисунка „Аз и детското полицейско управление“. Конкурсът е организиран по Национална програма на МВР в партньорство с МОН.

От миналата учебна година възпитаниците на г-жа Живка Моллова участват в ръководеното от Инспектор ДПС Радостин Кадиев „Детско полицейско управление“ в ОУ “Христо Ботев“ в село Ягода.
Националната превантивна програма на МВР „Детско полицейско управление“ има вече 7-годишна история и е насочена към ранна превенция. Идеята на програмата е децата, забавлявайки се, да усвоят различни, интересни и полезни неща, които да им помогнат да вземат правилните решения в трудни ситуации, да се справят с различни предизвикателства в къщи, в училище, на улицата и в планината, да знаят своите права и отговорности пред обществото.

Партньори на МВР по Програмата са министерствата на образованието и науката, на младежта и спорта и на правосъдието, както и БЧК, Българския туристически съюз, БПЦ и НСОРБ.
На тържествена церемония в Националния дворец на децата в София 13-те отличени от цялата страна получиха своите награди лично от Мариета Георгиева, зам.-министър на образованието и науката. В церемонията участваха гл. комисар Атанас Илков, директор на Главна дирекция „Национална полиция“, комисар Мария Ботева от „Пътна полиция“, гл. инспектор Петър Петров, началник сектор „Детска престъпност“, представители на УНИЦЕФ, БЧК и др. Те бяха поздравени и от възпитаниците на различните клубове в Националния дворец на децата, а във фоайето на сградата бе организирана изложба от картините на младите художници.

 

Коментари към новината

Още новини от Образование