Новини от област Стара Загора и България

Боби Михайлов подаде оставка като президент на БФС!

1205 27/11/2023 14:32 Спорт България
Боби Михайлов подаде оставка като президент на БФС!
Divident.€U Divident.€U

Президентът на БФС Борислав Михайлов е подал оставка по време на заседанието на Изпълнителния комитет на съюза. Михайлов сам съобщи, че е подал оставката си след края на заседанието.

"Искам да ви успокоя, че подадох оставка. Откакто се завърнах във футбола, всички бяха подложени на нечуван натиск, клевети и агресия. Въпреки това, изпълнихме голяма част от целите, които бяхме приели на последния Конгрес. Националният отбор не се представи на ниво, както всички искахме. Когато е топка, няма как да имаме гаранции за успех. Всичко от нашия футболен съюз е изпълнение. Ние сме изцяло дигитализирани. Именно заради всички усилия, които полагаме за по-високо ниво, работим така.

От завръщането ми насам от 2 години са въведени в експлоатация 19 терена и откриваме още 3 до края на годината. Организационната структура на БФС беше направена от млади хора. Всички проблеми щяха да се решат, ако не бяхме отдушник за родното общество.

Благодаря за работата в името на футбола, макар и в ненормални условия. Няма да отговарям на въпроси, имате оставката ми, която е благодарение и на вас. Нито един клуб не ми е искал оставката, а мен те ме избират. Когато говорихме събранието, че те ме избират не футболните хора, а делегатите. Футболът е за феновете, но футболните делегати са тези, които работят ежедневно и те избират президентът на БФС. Аз пожелавам да не се намесвате на следващия президент на БФС. Радвам се, че ме държахте във форма", каза Михайлов.

Твърдението на Михайлов, че нито един клуб не е искал оставката му официално не отговаря на истината. Първи това направи ЦСКА със съобщение в сайта на клуба, след това такова съобщение в сайта си публикува и "Дунав" Русе. Устно поиска оставката му и Наско Сираков като собственик на ПФК "Левски".

Междувременно стана ясно, че вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов ще заеме временно поста президент на БФС, след като Емил Костадинов отказал.

Коментари към новината

Още новини от Спорт