Новини от област Стара Загора и България

Откриха домашна оранжерия за марихуана в апартамента на казанлъчанин

Откриха домашна оранжерия за марихуана в апартамента на казанлъчанин
Divident.€U Divident.€U

43-годишен мъж превърнал една от стаите на жилището си в Казанлък в домашна оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа. Казанлъчанинът оборудвал стаята с вентилационна и отоплителна техника.

При внезапна проверка вчера в жилището му служители на сектор "Криминална полиция" при РУ - Казанлък заварили в пригодената за оранжерия стая 22 растения и открили около 10 грама суха марихуана. "Оранжерийните работници" са задържани за срок от 24 часа, а работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура - Стара Загора.

Предишния ден, на 22 ноември, отново при внезапна полицейска поверка в жилище на 40-годишен мъж е открито количество от 770 грама марихуана.Образувано е досъдебно производство за
престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК.

Противодействието на престъпленията с наркотични вещества е приоритет в дейността на ОДМВР - Стара Загора, като от началото на 2023 г. до момента, в резултат на активната работа на състава на дирекцията, са образувани 358 досъдебни производства за такава престъпна дейност, спрямо 255 за същия период на 2022 г., или с 40% повече.

Установени са 171 случая на управление на МПС след употреба на наркотици, спрямо 147 за предходната година. Активните действия на ОДМВР - Стара Загора в тази посока ще бъдат засилени
допълнително преди и по време на Коледните и Новогодишните празници, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР в Стара Загора.

Снимката е илюстративна

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред