Новини от област Стара Загора и България

Вкарват в затвора двама мъже за контрабанда на тютюн в Казанлъшко

Вкарват в затвора двама мъже за контрабанда на тютюн в Казанлъшко
Divident.€U Divident.€U

Двама мъже от Казанлъшко влизат в затвора заради подготовка за продажба на тютюн без платен акциз. Районен съд - Казанлък излезе с присъди срещу Й.П. на 47 години, който получи 2 години и 8 месеца лишаване от свобода, и Я.Д. на 42 години, който е осъден на 3 години и 4 месеца затвор при първоначален строг режим.

През март тази година двамата мъже решили в къща в град Крън да режат и подготвят необработен тютюн за продажба. Няколко дни в началото на арил последователно рязали, пълнили в чували, претегляли и приготвили да транспортират тютюна. Двамата били задържани след като било установено, че превозват в товарен и лек автомобил акцизните стоки. При извършено претърсване в къщата също бил установен тютюн.

Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимите са признали изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.
Й.П. и Я.Д. са осъждани през 2021 г. за същото по вид престъпление и настоящата им дейност е извършена при условията на повторност. Присъдата подлежи на протестиране и обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред