Новини от област Стара Загора и България

Изнесоха за първи път чудотворна икона на Богородица ”Всецарица“ в старозагорски храм

890 21/11/2023 11:12 Духовност Вяра
Изнесоха за първи път чудотворна икона на Богородица ”Всецарица  в старозагорски храм
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Иконата има силата да помага на хора с онкологични заболявания и ще бъде изнасяна всяка неделя в храм „Свето Въведение Богородично“

За първи път днес, в Деня на християнското семейство, известен още като Свето Въведение Богородично, в едноименния храм в Стара Загора беше изнесена чудотворната икона Пресвета Богородица „Всецарица“. Иконата е известна с необикновената си сила да помага за преодоляване на болести. „Богородица Всецарица има специалната благодат от Бога да лекува страшните злокачествени заболявания. Известни са нелечими случаи на злокачествени заболявания, които са излекувани в наши дни след прочитане на Молебен канон на Пресвета Богородица пред Нейната икона “Всецарица”, разказаха за Divident.EU свещениците от храм „Свето Въведение Богородично“, които тази сутрин отслужиха тържествена света литургия в чест на храмовия празник.

Иконата идва в Стара Загора от Украйна. Тя е дарение от хора, пожелали да останат анонимни. С решение на църковното настоятелство на храма иконата ще бъде изнасяна всяка неделя след редовната литургия, започваща в 9 часа и ще се чете молитвата към Пресвета Богородица Всецарица:

„О, Всеблага, досточудна Богородице, Пантанаса, Всецарице! Не съм достоен да влезеш под моя покрив! Но като добросърдечна Майка на милостивия Бог, кажи дума, за да се изцели душата ми и да укрепне немощното ми тяло. Защото имаш непобедима власт и нито една Твоя дума не ще остане безсилна, о Всецарице! Ти се помоли вместо мен, Ти ме измоли вместо мен. За да прославям преславното Ти име сега и винаги и във вечните векове. Амин.“

Чудотворната икона “Всецарица” се намира в московския храм “Вси светии” в бившия Ново-Алексеевски манастир. Всяка неделя тук се служи молебен пред Погубителката на раковата язва и Тайната Сладост на жестоко страдащите, освещава се и се раздава на хората елей за помазване.

 

Коментари към новината

Още новини от Духовност