Новини от област Стара Загора и България

10 нови заразени с коронавирус в Старозагорска област!

10 нови заразени с коронавирус в Старозагорска област!
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Само за последните 3 дни - от неделя, 7 юни до днес, в Старозагорска област са открити общо 11 нови случая на заразяване с Covid-19. Това съобщиха на нарочна пресконференция по повод резкия скок на открити заразени с новия коронавирус областния управител Гергана Микова и директорът на РЗИ-Стара Загора д-р Станимир Станков.

Един от тези 11 случая е 55-годишната жена от Стара Загора, която беше приета в Инфекциозна клиника в сериозно състояние в неделя. От 2 дни тя е интубирана в интензивното отделение на УМБАЛ "Проф.д-р Стоян Киркович". Други четирима от новооткритите също вече са хоспитализирани. Останалите 6 човека са без симптоми и са поставени под домашна карантина.

Всички 11 случая са на хора, работещи в две предприятия в Стара Загора! По неофициална информация едното предприятие е от сферата на хранително-вкусовата промишленост, а другото е от текстилната промишленост.

В двете предприятия са засилени мерките за ограничаване на заразата и за осигуряване на безопасността на останалите работници. Извършва се дезинфекция на най-високо ниво по няколко пъти на ден, увери д-р Станков.

Гергана Микова призова да не се всява паника заради увеличения брой на заразените, а да се спазват строго всички предписани превантивни мерки срещу разпространението на вируса.

Коментари към новината

Още новини от Здраве