Новини от област Стара Загора и България

Остров Света Анастасия вече е достъпен и за хора с двигателни и зрителни увреждания

Остров Света Анастасия вече е достъпен и за хора с двигателни и зрителни увреждания
Divident.€U Divident.€U

Остров Света Анастасия вече е с две идеи по-достъпен за хората с двигателни и зрителни увреждания. По проект за безопасна и достъпна среда за хора с двигателни и зрителни увреждания е обосовен познавателен маршрут за хора с увреждания, който включва запознаване с историята на острова и на неговите забележителности.

Маршрутът започва от пристана и достига до вътрешното пространство между манастирските сгради и музея. За да се улеснят посетителите, на острова бяха поставени табели с надписи на брайл заедно със специални тактилни изображения. В рамките на проекта бе обновена и изравнена каменната настилка на част от пътеките, като с това се подобри и нейното качество.

Така всеки един посетител на остров Света Анастасия да усети духа и историята на мястото, в достъпна и безопасна среда. Това е поредната цел, която екипът на любимата дестинация на туристи от България и чужбина си постави и реализира през последните месеци.

Осъщественият проект „Остров Света Анастасия – достъпна среда за хора с двигателни и зрителни увреждания“ бе финансиран от Агенцията за хора с увреждания по договор 12-ДС/20.06.2023 г. с бенефициент: ОП „Туризъм“, Община Бургас.

Остров Света Анастасия е един от знаковите национални туристически и културни обекти и в него периодично се извършват различни дейности за подобряване достъпността, неговата значимост и качеството на преживяване за посетителите.

Коментари към новината

Още новини от Туризъм