Новини от област Стара Загора и България

Избират строител на болница "Сърце и мозък" в Стара Загора

Избират строител на болница Сърце и мозък в Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Строителните работи по изграждане на лечебното заведение трябва да приключат до ноември 2026 година

Върви процедура за избор на изпълнител за строителството на болница „Сърце и мозък“ в Стара Загора. Всеки момент се очаква да излезе строителното разрешение за изграждане на лечебното заведение.
До 25 октомври инвеститорът приема тръжни документи, съобщиха за Divident.EU от Областното представителство на Камарата на строителите в Стара Загора.

От Камарата посочиха, че това ще бъде най-мащабният обект в Стара Загора след строителството на МОЛ Галерия. Очаква се болницата да бъде с 30 000 кв. м. разгърната площ.
Инвеститорът вече е изпратил запитване до утвърдени строителни фирми в регион Стара Загора.

Намерението на инвеститора е строителството да стартира още в средата на ноември, като обектът бъде завършен в срок от 3 години, тоест до ноември 2026 г. Финансирането е осигурено.
„Този срок на изпълнение е изключително кратък за толкова мащабен обект. Няма в Стара Загора фирма, която притежава потенциала самостоятелно да изпълни обекта. Това може да стане само с участие на консорциум от фирми, но до момента няма сформиран такъв“, коментираха от браншовата организация на строителите в Стара Загора.

За да бъде изпълнен проектът, в строителните работи трябва да се включат минимум 120 души. Дори да дойде строителна фирма от София, тя най-вероятно ще ангажира старозагорски строителни фирми като подизпълнители на обекта.

Припомняме, че в инвестиционното си намерение инвеститорите от "Търговска лига" посочват, че ще инвестират около 100 милиона лева и ще разкрият първоначално 600 работни места, които след финалната реализация на проекта, ще нараснат на 900. Болницата в Стара Загора ще бъде разположена северно от пътя за „Метро“.

Още по темата:

https://divident.eu/6292/bolnica-surce-i-mozuk-iskat-da-stroyat-v-stara-zagora/

https://divident.eu/6345/obshinskiyat-suvet-dade-zelena-svetlina-za-stroezh-na-bolnica-surce-i-mozuk-v-stara-zagora/

https://divident.eu/7406/kupiha-zemyata-za-bolnica-surce-i-mozuk-v-stara-zagora/

 

Коментари към новината

Още новини от Строителство