Новини от област Стара Загора и България

Сделка

Купиха земята за болница „Сърце и мозък“ в Стара Загора

16120 02/03/2023 12:49 Икономика Бизнес
Купиха земята за болница  Сърце и мозък  в Стара Загора
Сашка ПАНАЙОТОВА Сашка ПАНАЙОТОВА

По предварителни сметки в строежа и оборудването на новата болница ще бъдат инвестирани 100 млн. лева

Сделката за закупуване на земята, върху която ще бъде изградена болница „Сърце и мозък“ в Стара Загора е финализирана. Новата инвестиция е на етап проектиране. Болницата в Стара Загора ще бъде разположена на площ от 20 дка, северно от пътя за „Метро“.

Това съобщи за Divident.EU Стефан Шоселов, председател на Съвета на директорите на Индустриална зона „Загоре“. На този етап той отказа да коментира параметрите на сделката – цената, на която е продадена земята, както и общите приходи от реализацията на сделката. Очакваме финалните плащания от инвеститора - „Търговска лига – Глобален аптечен център“, допълни той.
Напомняме, че през септември миналата година, на свое заседание, общинските съветници на Стара Загора гласуваха почти единодушно техен упълномощен представител да подкрепи инвестиционните намерения на „Търговска лига – Глобален аптечен център“ за изграждане на болница от веригата „Сърце и мозък“ върху общински парцели, включени в Индустриална зона „Загоре“.

Местният парламент представляваше общинският съветник от ГЕРБ Стефан Духтев. Решението беше подкрепено от 39 общински съветници, трима въздържали се и нито един против.
Така Стефан Духтев беше упълномощен да гласува със „за“ по всички точки от дневния ред на общото събрание на акционерите на „Индустриална зона Загоре“.

В инвестиционното си намерение от "Търговска лига" посочват, че ще инвестират около 100 милиона лева и ще разкрият първоначално 600 работни места, които след финалната реализация на проекта, ще нараснат на 900. Болницата ще бъде в два корпуса, ДКЦ и дом за стари хора и трябва да бъде завършена до 72 месеца от старта на инвестицията.

Почти са изчерпани парцелите в Индустриална зона „Загоре“. В момента върви разширяване на индустриалните площи със земя около Еленино, коментира Шоселов. На първи етап в разширението се включват 360 дка общинска земя. Върви прекатегоризирането на земята, подали сме документи към Министерство на земеделието, допълват от ръководството на старозагорската индустриална зона.

Коментари към новината

Още новини от Икономика