Новини от област Стара Загора и България

Глоба и пробация наложи съдът на жена, която продава без разрешение стоки на световни марки

Глоба и пробация наложи съдът на жена, която продава без  разрешение стоки на световни марки
Divident.€U Divident.€U

Районен съд – Казанлък, след като разгледа представеното в съдебно заседание споразумение, постигнато между представителя на прокуратурата, защитника и обвиняемата С. Д., намери, че същото е допустимо и не противоречи на закона и морала.
По силата на одобреното от съда споразумение 45- годишната С. Д. ще търпи наказание „Пробация“ с пробационни мерки „Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от осем месеца два пъти седмично, и „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от осем месеца. Наложено й бе и кумулативно предвиденото наказание глоба в размер на 1000 лева.

Обвиняемата се призна за виновна в това, че в периода от 31.03.2019 г. до 25.02.2023 г. в гр.Казанлък, в условията на продължавано престъпление, без съгласието на притежателите на изключителното право на различни световноизвестни търговски марки, предлагала за продажба, посредством профил в платформата за интернет комуникация „Фейсбук“, 196 броя слънцезащитни очила и 53 броя търговски опаковки за слънцезащитни очила (кутии).
Веществените доказателства, иззети от обвиняемата, се отнемат в полза на държавата и предстои да бъдат унищожени по надлежния ред.

Одобреното споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред