Новини от област Стара Загора и България

С нов корпус посрещна учебната година Математическата гимназия в Казанлък

С нов корпус  посрещна учебната година Математическата гимназия в Казанлък
Divident.€U Divident.€U

Започна изграждането на нов физкултурен салон в учебното заведение

В  напълно обновена сграда звуча училищният звънец на ППМГ „Никола Обрешков“ тази сутрин. Изграден е нов корпус, благодарение на който всички ученици могат да минат на едносменен режим.
В пълния училищен двор начало на новата учебна 2023 / 2024 г. даде директорът на ППМГ „Никола Обрешков“ Красимир Дамянов: „Има дата и място, които събират всички хора – в българското училище. Такова място е и нашата Математическа гимназия, която повече от 50 години приема ученици, гости, преподаватели, изгражда успешни личности…“, каза в приветствието си той.

На учениците Дамянов пожела да са упорити и никога да не се отказват с думи на Аристотел: “Временният неуспех винаги е по-добър от временния успех!“.
Кметът Галина Стоянова изрази радост от обновената материална база в училището, тя приветства директорите на други училища като гости на празничното събитие, бившите преподаватели и възпитаници: „Най-емоционални сред Вас са учителите! Те трябва да направят от Вас дух, душа, истински и успешни деца!“, поздрави присъстващите тя. Кметът на Казанлък обяви, че след създаването на новия Национален център по природо-математически науки, новия корпус, с напълно оборудвани 312 учебни места в 12 нови класни стаи предстои да започне строителството на нов физкултурен салон на площ 670 кв.м. Галина Стоянова отбеляза, че всичките 26 казанлъшки училища са ремонтирани и с много добра материална база, но „просто наистина имаше нужда тук да помогнем, децата да учат първа смяна“.

Кристиан Петров, председател на Ученическия съвет приветства избора на учениците от 5-и и 8-и клас за Математическата гимназия: „Успехът не е средноаритметична оценка, не е число, това са знанията, които всеки придобива тук и ги прилага на практика.“, каза Кристиан и пожела успехите да се множат, „защото бъдещето се гради съвместно“.
Символичното рязане на лента на новия корпус Кметът на Казанлък и директорът на училището отстъпиха на изключително успешните възпитаници на Математическата гимназия Александър Проданов и Тихомир Глухарев, заедно с техния съученик Кристиан Петров.

Коментари към новината

Още новини от Образование