Новини от област Стара Загора и България

Старозагорски депутат ще води атаката в турнир между парламентарни отбори в Букурещ

310 15/09/2023 12:20 Политика Власт
Старозагорски депутат ще води атаката в турнир между парламентарни отбори в Букурещ
Divident.€U Divident.€U

Старозагорският депутат от ГЕРБ и бивш образователен министър Красимир Вълчев ще води атаката на футболен отбор, съставен от народни представители, който ще вземе участие в приятелски турнир в румънската столица Букурещ. Там българският депутатски тим ще срещне депутатските селекции на Турция, Италия и Румъния.

Израстналият в Гълъбово и Стара Загора Красимир Вълчев редовно рита мачле с приятели и не пропуска да се включи във футболни турнири. „Бил съм почитател на испански и английски отбори, най-скъпият ми спомен обаче е от 1986 г., когато „Берое“ стана шампион на България“, споделя бившият образователен министър и вечен футболен запалянко.

Селекционер на българския отбор е депутатът от БСП Иван Ченчев – бивш футболист и пиар на ЦСКА, пише в-к „Марица“. Ще му помага бившият спортен министър Красен Кралев.

В селекцията на „червения“ Ченчев обаче липсва изявеният голмайстор и либеро на „Витоша“ Бистрица - Бойко Борисов. Ченчев се оправдава, че в изолацията на лидера на ГЕРБ няма политически причини. Според него в българския депутатски отбор ще бъдат включени играчи от всички парламентарно представени групи.

Например, Ченчев ще разчита Джейхан Ибрямов от ДПС, който има мачове за първия тим на „Светкавица“ Търговище, както и на бившия шампион по борба Даниел Александров, депутат от ГЕРБ.

Коментари към новината

Още новини от Политика