Новини от област Стара Загора и България

„Мини Марица-изток“ стана победител в Четвъртата открита спартакиада на индустриалните работници

6187 15/09/2023 12:10 Спорт България
Мини Марица-изток  стана  победител в Четвъртата открита спартакиада на индустриалните работници
Divident.€U Divident.€U

С 69 точки отборът на ММИ е победител в крайното комплексно класиране на Четвъртата спартакиада на индустриалните работници, следван от отборите на "Елаците-Мед" АД с 59 точки и "Асарел Медет" АД с 50 точки.
Спартакиадата се проведе в к.к. "Св. Св. Константин и Елена" от 11 до 15 септември 2023 г.

Организатори на събитието са Федерацията на независимите синдикати на миньорите, Националната федерация на труда „Химия и индустрия“ и Българска работническа федерация „Спорт и здраве“, с подкрепата на Министерството на младежта и спорта на Република България.

Състезанията по 9 вида спорт се проведаха при много добра организация и преминаха в духа на феър плей, с много спортни емоции и хъс за победа.
350-те състезателите от всички отбори показаха, че са еднакво добри в професията и спорта.

На официалната церемония по награждаването присъстваха Десислава Ягодин- председател на БРФ "Спорт и здраве", Тодор Капитанов-вицепрезидент на КНСБ, Валентин Вълчев - председател на ФНСМ- КНСБ, инж. Илза Чинкова-изпълнителен директор на "Мини Марица-изток" ЕАД, председателите на синдикалните организации на КНСБ от дружествата-участници.

Победителите получиха своите отличия от инж. Чинкова, г-н Капитанов и г-жа Ягодин. Отборите на "Мини Марица-изток" ЕАД са с първи места в "Дартс-мъже", "Петанк-мъже", "Плажен волейбол-жени", "Въже-смесен отбор" и щафета "Бързи заедно-смесен отбор", както и Милена Митева - индивидуално в дартс.
Със сребърни отличия са в дисциплините " Дартс-жени", "Мини футбол", "Спортна табла-мъже", "Теглене на въже-смесен отбор" и" Тенис на маса-мъже". Третите места са за отборите в "Петанк-жени" и" Тенис на маса-жени".
.

 

Коментари към новината

Още новини от Спорт